MENÜ
Erzurum 15°
Milliyetçi Gazete
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Bayraktar, Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Arkab ile görüştü
Gündem
6 Mayıs 2024 Pazartesi 16:32

Bakan Bayraktar, Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Arkab ile görüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cezayir Enerji ve Madenler Bakanı Muhammed Arkab ile telefonda görüştü.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ankara’da düzenlenecek 12. Dönem Karma Ekonomik Komisyon (KEK) toplantısı öncesinde gerçekleştirilen telefon görüşmesinde, iki ülke arasında devam eden LNG ticaretinin daha da geliştirilmesi, TPAO ile Cezayir’in ulusal şirketi SONATRACH arasında gerçekleştirilebilecek ortak projeler,  MTA Uluslararası Madencilik A.Ş.’nin Cezayir’deki muhatabıyla ortak şirket kurarak faaliyette bulunmasına ilişkin hususlar ele alındı.

Görüşmede Bakan Bayraktar, enerji sektörü başta olmak üzere iki ülke arasındaki yakın ilişki ve üst düzey temaslardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Türkiye ve Cezayir arasındaki bu yakın iş birliğinin bölgenin istikrar ve refahına önemli katkı sağladığını vurgulayan Bakan Bayraktar, 12. Dönem KEK toplantısının iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ve ticaret hacmini arttırması temennisinde bulundu.

BOTAŞ ile SONATRACH arasında 1988 yılına dayanan LNG ticaretinin geçen Kasım ayında imzalanan anlaşma ile 2027 yılına kadar uzatıldığını hatırlatan Bayraktar, 2027 sonrası için de bu iş birliğinin devam etmesini arzuladıklarını kaydetti.

Türkiye 2027'ye kadar Cezayir’den yıllık 4,4 milyar metreküp faz LNG almaya devam edecek.

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Milliyetçi Gazete